Rabu, 12 Januari 2011

The Green Hornet in 3D

The Green Hornet in 3D

Green Hornet

Tak sabar nak tengok cerite Green Hornet in 3D.. yes mostly today filem it's all about 3D
Kalau tak silap aku green hornet ni citer lama.. Biasa la skang semua ambik filem filem lama dan dibuat semula dengan teknologi-teknologi yang lebih canggih dan aksi-aksi yang lebih gempak gitu.
Pada asalnya cerite ni sebuah drama bersiri yang diterbitkan oleh George W. Trendle dan Fran Striker pada tahun 1936.Dan kejayaan drama ni sehingga tercipta komik Green Hornet dan tahun ini sebuah filem la pulak..

Kalau tak silap aku citer ni pasal sorang pemuda bernama Britt Reid seorang penerbit surat khabar yang kaya raya dengan pembantunya menentang jenayah dengan kereta hitam canggih dorang bla.. bla.. bla.. bla.. bla.. bende yang sama cuma jalan cerite je yang lain sikit tapi yang tetap penjahat kalah dan yang baik menang.Macam mana dorang menang? ha.. yang itu kite tak tau lagi..
Apa yang menarik cerite ni dulu disebabkan aksi dorang nak lawan penjahat dengan kepandaian berkungfu si pembantu Britt Reid ni tadi dan korang mesti tau sapa orang tu kan? tak lain tak bukan si legend Bruce Lee..

Kalau korang tengok cerite kisah hidup Bruce Lee memang ada pasal cerite Green Hornet ni tapi ni masa mula-mula Bruce Lee masuk Hollywood berlakon itu pun jadi pelakon pembantu, disebabkan Bruce Lee la cerita ni meletup dulu..
Sebab kedua aku nak tengok cerite ni sudah tentu si awek cantik (cantik lagi ke?) Cameron Diaz.. Lama dah aku tak tengok awek ni berlakon.. last aku tengok pun dia berlakon dengan Tom Cruise dalam ceriteee... ceritee apa ye??

0 comments:

Catat Ulasan

 

Santai Online Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template